Térdig ér az új mosdó az óvodásoknak Iregszemcsén

  • narancs.hu
  • 2023. január 11.

Belpol

„Az óvodában lévő mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik.”

A gyerekeknek is alacsonyan vannak a mosdókagylók a Tolna vármegyei Iregszemcsén, az új óvodában, ezért kénytelenek térdelve kezet mosni, tisztálkodni – írja a Blikk.

A 2600 lelkes településen 480 millió forintból épült nemrég óvoda és minibölcsőde a Széchenyi 2020 Program keretében. 

Az óvodai részben négy csoportszoba készült 120 férőhellyel. A beruházás még az előző polgármester, Süvegjártó Csaba mandátuma idején kezdődött, az új intézményt, amely szeptember elsején nyílt meg, már az utód, Tóth Szabolcs adta át. 

Az alacsonyan lévő mosdókagylók valószínűleg azért most kerültek terítékre, mert vasárnap helyi időközi önkormányzati választást tartanak a településen. A korábbi polgármester a Facebook-oldalán megosztott néhány képet az óvodai vizesblokkról, azzal a megjegyzéssel, „Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban”.

A képeken látszik, meddig ér a gyerekeknek a mosdókagyló, és az is, ahogy ülve, térdelve mossák a kezüket. A lap a poszttal kapcsolatban kereste Süvegjártó Csabát, de ő nem akart válaszolni a lap kérdéseire. Megosztása most is elérhető:

A lap kereste a kivitelező céget is, de nem sikerült választ kapni a kérdésekre. 

A jelenlegi polgármester, Tóth Szabolcs írásban reagált az újság kérdéseire. Szavai szerint a mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik. 

Az óvodáról készült terveket az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, így a részéről közzétett Facebook-poszt számunkra érthetetlen. A kivitelező az Unikorn-Épker Kft. volt, aki az elfogadott tervdokumentáció alapján végezte a kivitelezést. A kivitelezést a támogató hatóság részéről a Magyar Államkincstár ellenőrizte és nem emelt kifogást a mosdók magasságát illetően, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban szerepelnek” – írta a polgármester.

Az óvoda vezetője, Teplán-Németh Tünde azt nyilatkozta, az önkormányzat rendelte meg a beruházást és vette át az elkészült épületet tavaly februárban, akkor még nem ő volt az intézményvezető. Amikor szembesült a problémával, értesítette az önkormányzatot. Nem egyszerű az óvoda élete ilyen körülmények között, de ígéretet kaptak arra, hogy át fogják alakítani a vizesblokkot, hogy rendesen lehessen használni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.