Titkolózik az óbudai önkormányzat az alpolgármester letartóztatásával kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Belpol

Pedig Czeglédy Gergő gyanús ügyleteiről még Hadházy Ákos is cikkezett korábban.

Tegnap arról írt a kormányhoz ezer szállal kötődő Magyar Nemzet, hogy a hatóságok házkutatás során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert, a DK színeiben újrázó Kiss László emberét. A Központi Nyomozó Főügyészség és a Készenléti Rendőrség összehangolt akciójára fiktív szerződések és korrupciógyanújelentett okot.

A Mészáros Lőrinc közelségébe tartozó Index azóta arról ír, hogy az ügyben újabb öt személyt gyanúsítottak meg, közülük kettőt őrizetbe vettek. A portál szerint 100 millió forintos bűncselekményekről lehet szó.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi – két, reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében – írja a portál.

 
Czeglédy Gergő
Forrás: BKK
 

 

Az Óbudai Önkormányzat a héten közölte: „Önkormányzatunk minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást.” Ugyanakkor a 444.hu-nak a hivatal sajtósa nem volt hajlandó megmondani, hogy igaz-e a letartóztatás híre. Két másik alpolgármester, a momentumos Turgonyi Dániel és a párbeszédes Béres András is hárította a kérdést.

Vitézy Dávid eközben arról posztolt: „A BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik: a cég felügyelőbizottságának tagja Karácsony Gergely delegáltjaként ugyanis a tegnap a sajtóhírek szerint az ügyészség által őrizetbe vett óbudai alpolgármester, aki korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke is volt, és akinek a jelölését a kampányban is szóvá tettem, hisz Karácsony Gergely listáján is szerepelt a fővárosi listás választáson.”

Czeglédy Gergőt 2018-ban Hadházy Ákos azzal gyanúsította meg, hogy pénzt juttatott fideszes körökben mozgó ismerősének. Várnai Tamás cége összesen több mint 430 millió forintot nyert el csatornafelújítási projektek PR-kommunikációjára. Czeglédy több száz milliós üzleteiről korábban a Direkt36 is cikkezett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk