Titokban meri csak beismerni a Fidesz, hogy problémás a Soros-disznós fotó
D__AS20150516008-1024x681.jpg

Titokban meri csak beismerni a Fidesz, hogy problémás a Soros-disznós fotó

  • narancs.hu
  • 2017. december 12.

Belpol

Gondolják át, mit posztolnak! Rászólt a fideszes képviselőkre a frakcióvezető.

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő múlt héten posztolta ki azt a fotót, melyen egy leölt disznó látszik, „Ő VOLT A SOROS” felirattal.

Az antiszemita felhangú fénykép nagy vihart kavart, beszámolt róla többek közt a New York Times és a Bloomberg is címlapon hozta. Itthon neves értelmiségiek petíciót indítottak azért, hogy Pócs mondjon le képviselői székéről.

false

 

Fotó: Pócs János Facebook-oldala

Noha nyilvánosan a Fideszes képviselők nem látják problémának a fotót (Orbán szerint például „A disznóvágás nem tartozik a kormány hatáskörébe”), a hvg.hu szerint zárt ajtók mögött van, aki másképp vélekedik.

Nem tesz jót a pártnak, mindenki fogja vissza magát és gondolja át, miket posztol a kampányban –

figyelmeztette a képviselőket Gulyás Gergely frakcióvezető a lap információi szerint. Noha Gulyás nem nevezte meg név szerint Pócsot, indulatosan, intő példaként említette a levágott disznót ábrázoló fotót, mondván, egy meggondolatlan bejegyzés sokat árthat a pártnak. A lap úgy tudja, Póccsal külön is elbeszélgetett Gulyás.

Pócs János

Pócs János

Fotó: MTI

A hvg.hu beszélt más kormánypárti képviselőkkel is. Egy kormányzati pozíciót is betöltő fideszes például azt mondta:

„Kétségkívül van egy áthallása, de bevallom, én jót röhögtem rajta.”

Mások viszont „rossz hangulatúnak”, a pártra veszélyesnek gondolták Pócs bejegyzését.

Egy másik képviselő szerint a Fidesz többnyire jogosan támadja Sorost, de zsidó származása miatt nem lehet bántani. Egy másik politikus azt mondta: fogta a fejét, amikor a sajtóban olvasott Pócs bejegyzéséről. „Jani aztán tudja, mi kell az embereknek”, mondta nevetve, hozzátéve, hogy az jobban zavarta, amikor két éve karácsony előtt a választókörzetében világító Szűz Máriát ábrázoló kulcstartókat osztogatott a templomból kijövőknek, rajta a Pócs János országgyűlési képviselő ajándéka felirattal.

 

 

 

Neked ajánljuk