Több mint 4500 családtól vonták meg eddig a csoktámogatást

  • narancs.hu
  • 2022. december 22.

Belpol

Az otthonteremtési kedvezmény bevezetése óta hét év telt el. 

2022-ben, november végéig 30 ezer csokszerződést kötöttek meg, ami megközelíti a tavalyi rekordértéket, ugyanis 2021-ben 40 ezren ígényeltek meg a családok otthonteremtési kedvezményét – nyilatkozta Tállai András a Világgazdaságnak

2015. júliusa óta 217 ezer szerződést kötttek meg, a legtöbben (126 ezer esetben) használt lakás megvásárlásához igényelték a támogatást, 57 ezren pedig új otthon építéséhez vagy vásárlásához vették fel. 34 ezer esetben pedig falusi ingatlan megszerzéséhez vagy felújításához igényelték a támogatást. 

Az otthonteremtési kedvezmény feltétele minden esetben a gyerekvállalás, amit már meglévő gyermekek után és gyerekvállalási tervek alapján is meg lehet igényelni. 2015 júliusa óta több mint 78 ezer olyan szerződést kötöttek, amelyben házaspárok gyerekvállalása szerepelt feltételként. 

Gyerekvállalásra egy gyerek esetén négy, kettőnél nyolc, háromnál tíz év áll rendelkezésre. A csok 2015-ös bevezetése óta hét év telt el, tehát egyesek esetében egy gyerek vállalásához megadott négyéves határidő már lejárt. Tállai tájékoztatása szerint összesen 4520 családtól vonták meg a támogatást, amiért nem sikerült a gyermekvállalás, továbbá egyéb feltételek nem teljesítése miatt további 1292 esetben döntöttek hasonlóan.  

A témával részletesen foglalkozott a Magyar Narancs a közelmúltban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk