Több pedagógus nem kapta meg a beígért 100%-os táppénzt

  • narancs.hu
  • 2020. december 5.

Belpol

Éppen ezért sokan nem is vesznek részt az önkéntes tesztelésen.

Félnek a pedagógusok, ezért nem jelentkeznek sokan az önkéntes koronavírus tesztre, pontosabban a megélhetésüket féltik, ugyanis a kormány annak ellenére, hogy megígérte a 100%-os táppénzt, többen jelezték, kevesebb összeget kaptak – panaszkodott több tanár erről az ATV Híradónak.

„Nagyon sokan jelezték vissza nekünk pedagógusok, hogy nem kívánnak a mostani tesztelésben részt venni, azért, mert tartanak attól, hogy kiesnek a munkából; nem csak a helyettesítéssel van probléma, hanem a 100 százalékos táppénzt sem tudják elintézni.

Márpedig 50-60-70-80 ezer forintból nem lehet megoldani a karácsonyt.

Jelen pillanatban olyan táppénzeket kapnak a kollégák, amit az imént említettem is, erről küldik sorban az SMS-ekről szóló képernyőképeket" – számolt be az ATV-nek Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?