Többen bojkottálták Karácsony Gergely faültetését, mert az eseményre az orosz és a belarusz nagykövetet is meghívták

  • narancs.hu
  • 2024. október 18.

Belpol

A főpolgármester hivatala szerint adminisztratív hiba történt, amiért elnézést kértek.

Michael Wallace Banach apostoli nunciussal, a Vatikán budapesti nagykövetével ültette el a Béke fáját Karácsony Gergely csütörtök délelőtt, az esemény azonban a Szabad Európa információi szerint számos uniós és NATO-tagállam diplomatájának bojkottja mellett zajlott.

Az lap forrásai szerint ugyanis a Főpolgármesteri Hivatal az orosz és a belarusz nagykövetet is meghívta a faültetésre.

Pedig az Ukrajna elleni háború kitörése óta nem szokták meghívni diplomáciai protokolleseményekre a két ország nagykövetét. Úgy tudni, több nagykövetség is a meghívók kiküldésekor szembesült azzal, hogy a listán az orosz és a belarusz nagykövet is szerepel, ami sokakat felháborított. A faültetésen a lap információi szerint végül Uladzimir Ulakovics belarusz nagykövet megjelent, orosz kollégája, Sztanyiszlavov Jevgenyij Arnoldovics viszont nem.

A Főpolgármesteri Hivatal a portál megkeresésére közölte, „adminisztratív hiba okozta a meghívók kiküldését az említett nagykövetségeknek; a főpolgármester sokszor kifejtett véleménye az Ukrajna elleni orosz agresszió kapcsán természetesen változatlan. A hibáért elnézést kérünk”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk