Tizenötmilliárd forintnak megfelelő összegért árulják a Matolcsy-kör New York-i luxusapartmanját

  • narancs.hu
  • 2024. október 18.

Belpol

Három hálószoba, három és fél fürdőszoba, Central Parkra néző erkély, medence és szauna is tartozik a lakáshoz.

Ismét árulják azt a New York-i luxusapartmant, amely egy bonyolult céghálón keresztül Matolcsy György jegybankelnök fiának baráti köréhez köthető – szúrta ki a Telex a Marketproof oldalán.

A honlap szerint a fényűző, egyedi kialakítású luxuslakást már egy hónapja árulják, és 40 millió dollárt, vagyis közel 15 milliárd forintot kérnek érte.

Néhány évvel ezelőtt a 444.hu tárta fel azt az összetett céghálót, amelyen keresztül kiderült, hogy a Manhattanban található luxusapartman ahhoz a Matolcsy Ádám-féle baráti körhöz köthető, amelynek tagjai látványosan és nagyon gyorsan gazdagodtak meg azóta, hogy a Fidesz hatalomra, Matolcsy György pedig a Magyar Nemzeti Bank élére került.

A hirdetés leírása szerint a három hálószobás, három és fél fürdőszobás rezidenciának saját medencéje és jakuzzija van, a teraszról pedig a Central Parkot is látni lehet. Az egyik ingatlanos nemrég egy videót is feltöltött az Instagramra, amiben luxusapartman minden szegletét bemutatja.

A Telex felidézte, idén tavasszal már egyszer meghirdették a lakást, amelynek 40 millió forint a négyzetméterára. Ahogy akkor, úgy most is 40 millió dollárért hirdetik az ingatlant, ami 5,5 millió dollárral több, mint amennyiért 2022-ben megvásárolták. Ha sikerül ennyiért eladni, az nagyjából kétmilliárd forint hasznot jelentene a tulajdonosoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk