Tarlós István azért hívta fel Karácsony Gergelyt, mert úgy érezte, hülyének nézik

  • narancs.hu
  • 2024. október 18.

Belpol

A jelenlegi főpolgármestert „alapvetően jóindulatú” embernek tartja, de szerinte „elég önállótlan”.

„Karácsony Gergellyel érdekes a kapcsolatunk. Megmondom őszintén, most én hívtam fel, de nagyon örült neki. Mi valamikor jó kapcsolatban voltunk: volt, hogy Gergő azt mondta nekem, »István, ha te indulsz újra, akkor én el se indulok!«” – mesélte Tarlós István a 24.hu-nak adott interjújában.

A korábbi főpolgármester elmondása szerint mindez 2014 körül történt, és Karácsony Gergely sem fogja letagadni, akit Tarlós István egyébként „alapvetően jóindulatú” embernek tart, ugyanakkor szerinte „elég önállótlan”. „A főpolgármesterséget nem feltétlenül neki találták ki: az eddigi tapasztalatok alapján nem rendelkezik olyan típusú képességgel, ami egy frontharcosnak szükséges” – fogalmazott Tarlós István, majd úgy folytatta:

„Most kénytelen voltam adni neki egy tanácsot vagy egy megerősítést, mert azt sem akarták megengedni neki, hogy legalább az egyik helyettesét ő válassza ki.”

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Karácsony Gergely a fővárosi közgyűlés megalakulását követően egy videóban beszélt arról, hogy Tarlós István felhívta és azt monda neki: „Tartsál ki, igazad van. Egy főpolgármesternek meg kell tudnia választani a közvetlen kollegáit.” A korábbi főpolgármester szerint „Rá akarják varrni [Karácsony Gergely] nyakára azt az embert, aki nemcsak a riválisa volt, de mára lényegében az ellenségévé vált.”

„Vitézy Dávid nagyon érdekes személyiség. Leegyszerűsítve: valamikor én neveztem ki, és én rúgtam ki. Nem véletlenül történt” – fejtegette Tarlós István, ezután pedig arról is beszélt, hogy Vitézy Dávid „kommunikációs képességei lényegesen meghaladják a tényleges tudását”, ráadásul „eddig minden megbízatását a Fidesz révén kapta, és tulajdonképpen minden állásából menesztették.”

„Én nem vagyok nagy Karácsony-imádó − gondolom, ezt nem kell bizonygatni −, de ő a megválasztott főpolgármester. Az, hogy nem engedik meg neki, hogy helyettest válasszon – ilyen a világon nincsen”

– fogalmazott Tarlós István. Mint emlékeztetett, a közgyűlés a főpolgármester-helyettesnek semmiféle hatáskört nem adhat, az önkormányzati törvény szerint a főpolgármester-helyettes feladatát ugyanis a főpolgármester határozza meg, és ezt a hatáskört bármikor el is veheti tőle. Magyar Péterék szerinte tehát „összevissza beszélnek”, amikor azzal érvelnek, hogy a kis szavazatkülönbség miatt kellene Vitézyt egy „erős jogkörökkel rendelkező” főpolgármester-helyettesnek kinevezni.

„Nem is tudom, hogy képzelték: szerencsétlen Karácsony majd elengedi azt az embert [Kiss Ambrust], aki neki komoly segítség volt és előterjeszti szavazásra azt, akiről előre megmondják, hogy rá fogják küldeni?” – folytatta a volt főpolgármester, majd a témát lezárva hozzátette: „Hát hülyének nézik Karácsonyt? Na, ezért hívtam fel.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk