Tömegével küldik ki a figyelmeztetéseket a tankerületek

  • narancs.hu
  • 2022. október 6.

Belpol

Van, ahol péntekre élőláncot szerveznek.

Tömegével küldik ki a tankerületek a tanároknak a figyelmeztetéseket, és egyes esetekben a felmondó leveleket – írja a hvg.hu. A lap információi szerint a kőbányai Szent László Gimnázium épülete előtt élőláncot állnak pénteken a szülők és diákok, miután felröppent a hír, hogy elbocsátják az egyik tanárt. 

Hasonló akcióra kerül majd sor a pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnáziumban is, miután Hutai László igazgatót csütörtökön behívták a tankerületi központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24, névre szóló levelet. Ezeket a polgári engedetlenségben részt vevő tanároknak kellett volna átadnia, ők azonban a borítékokat arra hivatkozva nem vették át, hogy az ő munkáltatójuk nem az igazgató, hanem maga Rábel Krisztina. Péntek reggel közösen mennek a Külső-Pesti Tankerületi Központ elé, hogy személyesen vegyék át a leveleket.

Szintén a Külső-Pesti Tankerületi Központ levelét kaphatta kézhez 18 tanár a pestszentlőrinci Brassó Utcai Általános Iskolában is. Ebben arra figyelmeztetik őket, hogy mivel hétfőn munkabeszüntetéssel éltek, vagyis csatlakoztak a polgári engedetlenségi akcióhoz, a legközelebbi alkalommal rendkívüli felmentéssel bocsátják el őket.

„Kérem, hogy a jövőben a hasonló magatartástól tartózkodjon”

– írják a levélben.

A portál értesülései szerint hasonló levelet kapott a Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 11 tanára is. Van olyan köztük, akinek ez már a második figyelmeztetése, de az illető azt mondta, hogy harmadszorra is bele fog állni a polgári engedetlenségbe. 

A budai II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban 38 pedagógus kapott ilyen levelet. Úgy tudni, a figyelmeztetett, megfenyegetett tanárok közt van nagyjából az iskola összes magyar és történelem tanára, a matematika és nyelvtanárok jelentős része, körülbelül a tantestület fele. A gimnáziumban egyébként öt osztály fog érettségizni májusban. A II. kerületi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban 8 tanár kapott figyelmeztető levelet, amelyet az iskola igazgatója adott át nekik.

Több pedagógus szerint legalább 1000 tanár fog hasonló levelet kézhez kapni, akik részt vettek a polgári engedetlenségben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk