Levelet küldött a tankerület annak a 24 karinthys tanárnak, akik polgári engedetlenségben vettek részt

  • narancs.hu
  • 2022. október 6.

Belpol

Péntek reggel közösen mennek a tankerületi központhoz.

Behívatták a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját a Külső-Pesti Tankerületi Központba, miután a középiskola 24 tanára szerdán polgári engedetlenségi akcióban vett részt – írja a hvg.hu az intézmény egyik pedagógusának Facebook-posztja alapján.

Berta Beáta azt írta: Hutai László igazgatót csütörtökön hívták be a tankerületi központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24, névre szóló levelet. Ezeket át kellett volna adnia a címzetteknek – vagyis a polgári engedetlenségben részt vevő tanároknak – ők azonban a borítékokat arra hivatkozva nem vették át, hogy az ő munkáltatójuk nem az igazgató, hanem maga Rábel Krisztina.

A Karinthy tanárai azt is jelezték, hogy péntek reggel 8 órakor elmennek a tankerület elé, hogy személyesen Rábel Krisztinától vegyék át a levelet.

A történteket a lap más forrásai is megerősítették. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi áll a levelekben. Az iskolában egyébként párhuzamosan zajlott sztrájk és polgári engedetlenség – az utóbbiban részt vevő tanároknak küldték a leveleket.

Szerda reggel tanárok és diákok közösen alkottak élőláncot Budapesten, hogy így tiltakozzanak a közoktatás lehetetlen helyzete miatt. Ezzel párhuzamosan országos pedagógussztrájk vette kezdetét, sokan pedig a polgári engedetlenséget választották. A PDSZ szerint 13-14 ezer tanár sztrájkolt október 5-én, a fővárosban szervezett megmozdulások pedig a Parlament előtt értek véget.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk