Tüntetéssel avatták fel Rogán Antal emléktábláját

  • Legát
  • 2016. november 20.

Belpol

"Ebben a házban feketézte el Rogán Antal és bandája a magyarok pénzét Orbán Viktor miniszterelnöksége idején"

Csak a lopásra emlékezem, az első milliárdra címmel hirdetett ellenzéki tüntetést Juhász Péter, az Együtt alelnöke az Aulich utca 3. számú elé. Oda, ahol a nemrégiben közismertté vált Kertész Balázsnak, "Rogán Antal sötét oldalának" van az irodája, és ahová Rogán csak kávézni jár.

"Rogán a Fidesz állatorvosi lova.

Minden nap hazudik.

Minden nap lop.

Mivel Orbán a bizonyítékok ellenére sem meneszti, erősen valószínű, hogy ő is részesedik a lopott pénzből. Egyrészt egyébként nem lenne érdeke maga mellett tartani egy bűnözőt, másrészt ő maga nem lehetne az ország leggazdagabb embere. Márpedig az, és kiáll Rogán haugságai mellett és fedezi lopásait.

Táblával

Táblával

Fotó: Legát Tibor képei

Hogy ne feledjük ezt, emléktáblát helyezünk el azon a helyen, ahol évek óta intézik az üzletet Rogán, Habony, és a többi Orbán-pribék. Nem legális üzletekről van szó, ez egyértelmű, hiszen akkor a külügyminisztériumban tárgyalnának. Nem az ország érdekeit szolgálják, mert akkor büszkén vállanánk, de ők titkolni próbálják" - írta Facebook oldalán Juhász, de mindez nemcsak az ő egyéni akciója volt, a táblaavatók között találtuk Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét, Hadházy Ákost, az LMP társelnökét, Karácsony Gergelyt (Párbeszéd Magyarországért) Zugló polgármesterét, s beszédeik alapján az üzenet világos és egyértelmű volt,

meg kell szüntetni Orbán Viktor lopáson alapuló rendszerét.

Szigetvári Viktor annak szükségességéről beszélt, hogy a következő választásra az ellenzéknek is delegálnia kell tagokat a szavazatszámláló bizottságokba, az Együtt már most elkezdi a toborzást, hogy "alkotmányos forradalommal" legyen vége az Orbán-rezsimnek. Hadházy Ákos felidézte, hogy ugyan az újonnan megalkotott törvények egyre inkább megnehezítik a közérdekű adatokhoz való hozzájutást, ám már így is "tele van a számítógépe ügyekkel",

"Egyszer ennek vége lesz"

- szögezte le Hadházy. hozzátéve, hogy ez a Fidesz-KDNP-nek is jó lenne, hiszen "minél kevesebb tétel van a bíróság előtt, annál kevesebb lesz a büntetési tétel".

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

 

Karácsony Gergely felidézte azt az esetet, hogy a közelmúltban egy svéd miniszter azért mondott le, mert italosan vezetett autót, majd mindjárt hozzátette, hogy ilyen nálunk nem fordulhatna. Zugló polgámestere szerint szükséges meggyőzni a lakosságot arról, hogy vannak tisztességes politikusok is, s emiatt tartja fontosnak, az ellenzéki összefogást előválasztás előzze meg.

Az eseményen felszólalt Horváth András egykori adóhivatali dolgozó, aki kiált az áfacsalások ellen, és Hargitai Miklós az egykori Népszabadság egykori munkatársa, aki elmondta, hogy a kormány saját alkotmányát és saját médiatörvényét is semmibe veszi, a hazai sajtó helyzete pedig kezd olyan lenni, mint az 1980-as években, amikor szinte mindehol csak pártközleményeket lehetett olvasni.

Bárdos Deák Ági, Bujdosó János és Tóth Zoltán Spenót zenélt, s egyebek mellett előadták a Mit loptál ma Kolbász Viktor című dalt is.

Juász táblát avat

Juász táblát avat

 

A program végén Juhász Péter felavatta az ígért emléktáblát, melyre azt írták:"Ebben a házban feketézte el Rogán Antal és bandája a magyarok pénzét Orbán Viktor miniszterelnöksége idején"

Figyelmébe ajánljuk