Arra jutott a kórház, nem hibás az anyák halálában

  • narancs.hu
  • 2024. január 21.

Belpol

A nyíregyházi intézmény belső vizsgálata szerint mindkét kismama halálát visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok okozták.

Lezajlott a nyíregyházi kórházban a két meghalt kismama ügyében indult belső vizsgálat, és arra jutott, hogy az intézmény mindenben szakszerűen járt el – írja a borsod24.hu.

Tavaly novemberben egy máriapócsi és egy újfehértói kismama is meghalt a szülés után, két nap különbséggel. Mindketten császármetszéssel szültek, és egy ideig ugyanabban a szülészeti megfigyelőben feküdtek.

Az egyik kismama már rosszul volt, amikor értesült a szobatársa haláláról. Hozzátartozóinak kétségbeesve számolt be telefonon arról, mi történt. 

A lap azt írja, hogy a két kismamának nem ugyanaz volt a kezelőorvosa, és nem is ugyanaz az ügyeletes team látta el őket.

A kórházi vizsgálatról Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője azt mondta, a két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tártak fel. Ez a megye vezető kórházi osztálya, ahol évente több mint ötezer szülést vezetnek le, és komplikált, súlyos esetek is előfordulnak. 

Olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amelyeket a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani – mondta Vitkai Éva. – Miután régóta nem volt anyai halálozás az osztályunkon, így az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is. Minden emberi élet elvesztése megterheli a gyógyító-ápoló személyzetet, de a szomorú esetek okainak feltárása is segíti a további gyógyító munkát. Intézményünk és az osztály munkatársai ezúton is együttérzésüket fejezik ki a hozzátartozóknak.” 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.