Arra jutott a kórház, nem hibás az anyák halálában

  • narancs.hu
  • 2024. január 21.

Belpol

A nyíregyházi intézmény belső vizsgálata szerint mindkét kismama halálát visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok okozták.

Lezajlott a nyíregyházi kórházban a két meghalt kismama ügyében indult belső vizsgálat, és arra jutott, hogy az intézmény mindenben szakszerűen járt el – írja a borsod24.hu.

Tavaly novemberben egy máriapócsi és egy újfehértói kismama is meghalt a szülés után, két nap különbséggel. Mindketten császármetszéssel szültek, és egy ideig ugyanabban a szülészeti megfigyelőben feküdtek.

Az egyik kismama már rosszul volt, amikor értesült a szobatársa haláláról. Hozzátartozóinak kétségbeesve számolt be telefonon arról, mi történt. 

A lap azt írja, hogy a két kismamának nem ugyanaz volt a kezelőorvosa, és nem is ugyanaz az ügyeletes team látta el őket.

A kórházi vizsgálatról Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője azt mondta, a két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tártak fel. Ez a megye vezető kórházi osztálya, ahol évente több mint ötezer szülést vezetnek le, és komplikált, súlyos esetek is előfordulnak. 

Olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amelyeket a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani – mondta Vitkai Éva. – Miután régóta nem volt anyai halálozás az osztályunkon, így az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is. Minden emberi élet elvesztése megterheli a gyógyító-ápoló személyzetet, de a szomorú esetek okainak feltárása is segíti a további gyógyító munkát. Intézményünk és az osztály munkatársai ezúton is együttérzésüket fejezik ki a hozzátartozóknak.” 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk