Új Duna-hidat akar a Gubacsi híd helyére a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 20.

Belpol

Már fel is kérték Lázár Jánost, nyújtsa be a javaslatokat.

Öt, összesen bruttó 107 milliárd forintnyi vasútfejlesztési beruházást akar megvalósítani a kormány, ehhez 48 milliárd forintnak megfelelő összeget várnak az Európai Uniótól, a fennmaradó 59 milliárdot pedig a hazai költségvetésből tennék hozzá – szúrta ki a Hvg.hu a Magyar Közlönyben. A tervek szerint az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz nevű uniós pénzügyi alapból finanszíroznák a beruházások egy részét.

A jelenlegi állás szerint Gubacsi híd helyett újat építenének a Soroksári-Duna-ág fölött, és kétvágányú vágányhálózattá építenék ki a híd és a Corvin úti csomópont közötti vasúti pályát. Így „lehetővé válik nagyobb tömegű katonai rakományok vasúton való eljuttatása a Csepeli Szabadkikötőbe” – áll a mellékletben.

A hidak polgári és katonai kettős hasznosíthatóságú hidak épülnek, amiket igény esetén a NATO is használhat. 

Az új Duna-hídon kívül még a szolnoki, a tatai és kelet-magyarországi állomások fejlesztésére kérnek pénzt.

A kormány felszólította Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy szeptember 21-ig, csütörtökig nyújtsa be ezeket a javaslatokat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk