Újabb kárpátaljaiak állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Belpol

Köztük gyerekekét is. 

Újabb kárpátaljai személyek magyar állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin – írja a hvg.hu a friss Magyar Közlöny nyomán. 

A törvény szerint az állampolgárság attól a személytől vonható vissza, aki azt a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg. Az utóbbi időben több ilyen eset volt, beleértve teljes családokat is, emlékeztet a portál. 

A mostani határozat hét főre vonatkozik, köztük egy 14 éves lányra, egy 10 éves fiúra, egy 21 éves lányra és egy 12 éves fiúra is. Továbbá egy oroszországi, nevéből láthatóan valamelyik ottani muszlim népből származó 28 éves nő állampolgárságát is visszavonták. A határozatokat Gulyás Gergely miniszter ellenjegyzésével adták ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk