Cserélni kell a hármas metró üléseit

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Belpol

Minden kilencedik-tizedik ülés cserélni kell az alig néhány éves szerelvényeken. 

Vállalkozót keres a BKV a hármas metróvonalra néhány éve gyártott orosz metrókocsik üléseinek javtására, illetve cseréjére, aminek hátterébe visszatérő konstrukciós hiba áll – írja a Népszava. A kiírás értelmében minden kilencedik-tizedik ülést cserélni kell az alig néhány éves szerelvényeken. A lap megkereste a BKV-t a tenderrel kapcsolatban, de egyelőre nem kapott választ. 

Az ajánlattevőnek kötelezettséget kell vállalnia arra is, hogy jótállás keretében felmerült hiba esetén 2 munkanapon belül garanciális hibaszemlét tart, valamint a lehető leghamarabb elvégzi a javítást. A Népszava szerint, ha a szerelvényeket gyártó orosz Metrowagonmashtól is megkövetelték volna ugyanezt, akkor erre a szerződésre nem lenne szükség, hiszen a vállalat a garancia keretében javítaná az üléseket. 

A metrókocsi falai mentán, hosszában elhelyezett üvegszálas műanyagból készült, kivehető betétes, félemény ülések elvileg vandálbiztosnak készültek, de ezzel szemben a normál terhelés sem bírják. A leszállítást követő évben megjelentek az első repedések, ami a szakértők szerint „a szerkezet megerősítésének igényére felhívó, figyelmeztető jel”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk