Cserélni kell a hármas metró üléseit

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Belpol

Minden kilencedik-tizedik ülés cserélni kell az alig néhány éves szerelvényeken. 

Vállalkozót keres a BKV a hármas metróvonalra néhány éve gyártott orosz metrókocsik üléseinek javtására, illetve cseréjére, aminek hátterébe visszatérő konstrukciós hiba áll – írja a Népszava. A kiírás értelmében minden kilencedik-tizedik ülést cserélni kell az alig néhány éves szerelvényeken. A lap megkereste a BKV-t a tenderrel kapcsolatban, de egyelőre nem kapott választ. 

Az ajánlattevőnek kötelezettséget kell vállalnia arra is, hogy jótállás keretében felmerült hiba esetén 2 munkanapon belül garanciális hibaszemlét tart, valamint a lehető leghamarabb elvégzi a javítást. A Népszava szerint, ha a szerelvényeket gyártó orosz Metrowagonmashtól is megkövetelték volna ugyanezt, akkor erre a szerződésre nem lenne szükség, hiszen a vállalat a garancia keretében javítaná az üléseket. 

A metrókocsi falai mentán, hosszában elhelyezett üvegszálas műanyagból készült, kivehető betétes, félemény ülések elvileg vandálbiztosnak készültek, de ezzel szemben a normál terhelés sem bírják. A leszállítást követő évben megjelentek az első repedések, ami a szakértők szerint „a szerkezet megerősítésének igényére felhívó, figyelmeztető jel”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!