Ujhelyi szerint átverték az Elk*rtukat bemutató brüsszeli mozit

  • narancs.hu
  • 2021. november 27.

Belpol

Túljártak a fideszesek Brüsszel eszén a nemzetközi premier érdekében. 

Megbánta az Elk*rtuk nemzetközi premierjének otthont adó brüsszeli mozi, hogy november 9-én egy alkalommal levetítette a 2006-os eseményekről szóló propagandafilmet – írja Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő Facebook-bejegyzésében.

Ujhelyi levélben fordult a mozi üzemeltetőjéhez, és arról tájékoztatták, hogy fogalmuk sem volt róla, miféle film vetítése céljából bérelték ki a mozijukat, a film címét is csak a bemutató előtt pár nappal tudták meg, miután valaki telefonon érdeklődött náluk. 

Kiderült, hogy a bemutatót egy gmail-es címről egyeztették le velük, így csak későn tudták meg, hogy valójában a Fidesz pártalapítványa szervezi a vetítést.

„Mondtuk nekik, hogy nem akarunk semmilyen politikai párttal ilyen módon kapcsolatba kerülni. Meg is kértük őket, hogy legalább fotókat ne készítsenek az eseményről a teremben és a mozi előtt sem, de ezt a kérésünket megtagadták. Sok eseményünk, bemutatónk van a világ minden tájáról, sokan bérelik ki a termet hasonló célból. Általában minden rendben zajlik. De most sajnos átvertek minket” – írta Ujhelyinek a mozi üzemeltetője.

Hangsúlyozták, hogy cégük fontos alapértéke a szélsőséges politikától való távolságtartás, ezért sajnálják, hogy lemehetett náluk a Gyurcsány-film, de legközelebb óvatosabbak lesznek. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk