A kormány Németh Szilárdot dobta be adventkezdésre

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 28.

Belpol

Németh szerint  Márki-Zay úgy szeretné hitelessé tenni a mondandóját, hogy pocskondiázza a vele egyet nem értőket. 

 A Fidesz alelnöke a Kossuth rádió vasárnapi műsorűban osztotta meg magvas gondolatait, amelyek központi eleme az volt, hogy Márki-Zay Péter retorikáját "Bangóné patkányozásához" hasnlította.

Németh szerint ugyanis az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének a rezsicsökkentést bíráló szavai beleilleszkednek abba a sorba, "amit már megszokhattunk". Hogy ez mit jelent, arról kifejtette: szerint Márki-Zay úgy szeretné hitelessé tenni a mondandóját, hogy elkezdi gyalázni, gúnyolni, pocskondiázni azokat, akik nem értenek vele egyet.

Németh ezt megengedhetetlennek tartja, mondta el, és a szokásos verklit hozva hozzátette, szerinte Márki-Zay Péter a gúnyolódáson túl valójában "veretesen beismerte", hogy miniszterelnökké választása esetén a "teljes rezsicsökkentést úgy, ahogy van eltörölné".

Németh arról is beszélt, hogy hihetetlen nagy energiaválság feszíti Európát és azt gondolha, ezt szeretnék Magyarországra is "behúzni" Márki-Zay Péterék. A baloldal mindenben szeretné teljesíteni a brüsszeli elvárásokat, egy olyan energiaunió létrehozását, amelyben az árakat a piac szabályozza.

Németh Szilárdot a Városháza-ügyről is kérdezték, ezzel kapcsolatban azt gondolja, hogy a főpolgármester "már lebukott". Elmondta azt is, hogy szerint biztosan nem tud majd megfelelően működni a Városháza-ügy feltárására létrehozott fővárosi vizsgálóbizottság, mert a testület a főpolgármester javaslatára nem hallgathatja meg Bajnai Gordon volt miniszterelnököt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk