Ursula von der Leyen az Orbánnal való egyeztetésről: Előrelépés történt

  • narancs.hu
  • 2022. május 10.

Belpol

De további munkára van szükség az Európai Bizottság elnöke szerint. 

„A ma esti megbeszélés Orbán Viktor miniszterelnökkel hasznos volt a szankciókkal és az energiabiztonsággal kapcsolatos kérdések tisztázásához. Előrelépés történt, de további munkára van szükség” – írta a Twitteren Ursula von der Leyen hétfőn késő este, miután a magyar kormányfővel tanácskozott Budapesten. 

Az Európai Bizottság elnöke videókonferenciát hív majd össze, hogy a regionális szereplőkkel az olajinfrastruktúrával kapcsolatos együttműködés megerősítéséről tárgyaljanak. 

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn jelentette be, hogy von der Leyen Magyarországra érkezik, aminek nyilvánvalóan köze volt ahhoz, hogy a magyar kormány a tervek szerint nem szavazza meg az újabb, Oroszországot érintő szankciókat.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk