Vádalkut kötött az ügyészséggel Kiss László korábbi munkatársa

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 17.

Belpol

Az érintettnek 14 hónapot kell fogházban töltenie. 

Vádalkut kötött az ügyészséggel Kiss Lászó óbudai polgármester korábbi munkatársa, aki enyhébb büntetésért cserébe terhelő vallomást tett a kerületvezetőre. „A polgármester úr korábbi munkatársa egyezséget kötött az ügyészséggel a saját érdekei mentén, nagyon kedvező büntetési tételben állapodtak meg (...) ennek az úrnak 14 hónapot kell fogházban töltenie” – mondta Zamecsnik Péter a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

Mint ismert, a III. kerület polgármesterét hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják, szerdán őrizetbe vették, miután a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatánál. A vád szerint 2019. októberi polgármesterré választása után megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amiért cserébe neki és más önkormányzatnál dolgozó hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetniük.

Zamecsnik a televízióban azt mondta, Kiss minden vele szemben megfogalmazott gyanúsítást abszurdnak tart: az ügyben érintett gyanúsítottak egy részét nem is ismeri, sosem találkozott velük. „Ő azt mondja, hogy semmi köze ezekhez a történetekhez. Majd a perbíróság feladata lesz eldönteni, hogy így van-e” – tette hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk