Vilmányi Benett nem vette át a Junior Prima díját, mert politikamentes beszédre kérték

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Belpol

A színész szerint  nehezen lehet politikamentesen fogalmazni, bármilyen művészetről legyen is szó. 

Kedd este osztották ki a 30 év alattiaknak járó Junior Prima díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában, az elismerést azonban az öt nyertes közül csak négy vette át. 

A jelenleg szabadúszó Vilmányi Benett „megköszönte az elismerést, de személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a díjat” - írja a Telex. A portálnak a színész azt nyilatkozta, eredetileg nem tervezte a díj visszautasítását, ám annyira feldühítette, hogy a szervezők az átadó előtt közvetlenül azt kérték tőle, hogy ne politizáljon a beszédében, hogy végül mégsem vette át a díjat.

Vilmányi a lapnak elmesélte, hogy az utolsó pillanatban érkezett a díjátadóra, és nagyon szíven ütötte, hogy egyből odamentek hozzá, és nyomatékosan megkérték, hogy ne politizáljon a beszédében. A tervei szerint mindössze két mondatot mondott volna, amely valóban nem lett volna mentes a politikától, a szíbész ugyanis hangsúlyozta, hogy szerinte nehezen lehet politikamentesen fogalmazni, bármilyen művészetről legyen is szó.

Mivel a kérés után alig tíz perccel szólították is, nem sok ideje volt megnyugodni, így egy elég dühös beszéd kíséretében utasította vissza a díjat - írja a lap. Ennek során elmondta, hogy  a politika és a kultúra összetartozik, és bejelentette, lemond a díjról, dacára annak, hogy egyébként nagyon kevés pénzért dolgozik.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.