Az ajkai kórházban idén már nem lesz onkológiai járóbeteg-ellátás

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Belpol

A rendelésnek az eredeti tervek szerint nyár végére kellett volna helyreállnia.

Újabb közleményt adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az ajkai Magyar Imre Kórházban szünetelő onkológiai járóbeteg-szakellátás ügyében. Bár az humánerőforrás miatt leállított szakellátást a tervek szerint nyár végére vissza kelltt volna tudni állítani, am ostani dokumetnum szerint erre egészen év végéig nem lesz lehetőség - írja a hvg.hu.

A Müller Cecília országos tiszti főorvos által jelgyzett közleményben az NNK december 31-ig meghosszabbítotja korábbi határozatát, az ajkai onkológiai betegeket pedigtovábbra is a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba és a pápai Gróf Esterházy Kórházba irányítják. 

A határozatban azt írják, hogy a meghosszabbított szüneteltetés oka ezúttal „hosszan tartó, váratlan betegség”. Az, hogy ez orvost vagy egészségügyi szakdolgozót érint, nem részletezték.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk