Vitézy győzelme esetén akár még pozíciót is kínálna Karácsony Gergelynek

  • narancs.hu
  • 2024. május 18.

Belpol

Fordított esetben ő sem ugorna el, ha Karácsony felkérné helyettesének. 

Vitézy Dávid szerint ha ő nyer, akkor Karácsony úgyis DK-frakcióvezető lesz, ezért együtt kell működni vele. Akár még pozíciót is kínálhat Karácsonynak, amennyiben biztos abban, hogy Karácsony is az ő programjának végrehajtásán dolgozna, és sehogy máshogy nem lehet közgyűlési többséget biztosítani. Mint mondta, ennek nincs személyes akadálya – írja a Telex

Vitézy Puzsér Róbert Hard Talk című beszélgetéssorozatának volt a vendége. Mint mondta, elvi alapon attól sem zárkózna el, hogy Karácsony győzelme és felkérése esetén ő legyen helyettes. Annak pedig örülne, ha Bardóczi Sándor főkertésszel és Erő Zoltán jelenlegi főépítésszel esetleg együtt tudna dolgozni később.

Állítása szerint sok segítséget kapott az LMP-től a kampányhoz. Aktivistákat, terepmunkát, kerületi politikai jelenlétet. Az LMP vette rá, hogy egyáltalán elinduljon a főpolgármesteri székért. Kampánytpénzt is kapott az LMP-től, emellett nagyon sok társadalmi támogatás érkezett a honlapon keresztül, méghozzá nem anonim módon, a szabályoknak megfelelve.

Nincs semmilyen kapcsolata Schmidt Máriával, aki nem is lát semmilyen politikai összeesküvést sem. Nem is érkezik semmi támogatás a kormány felől, például a kormánymédia egyáltalán nem kereste a kampányban. Egy kivétellel: négy hete adott egy interjút a Magyar Nemzetnek, ami máig nem jelent meg. Vitézy úgy látja, hogy a Fidesz a fővárosi kampányban inkább a saját táborát akarja összefogni Szentkirályi Alexandra mögött. Véleménye szerint Szentkirályi egyébként nem fog visszalépni, mert a Fidesz nem így működik, és a listás választáson sem akarnak bukni főpolgármester-jelölt nélkül.

A kormánnyal ambivalens a viszonya. Szerinte volt egyfajta várakozás 2010-ben, hogy az a nyugatosság folytatódik, amit az első Orbán-kormány képviselt, de ehelyett más következett. Volt egy erős revansvágy a Fideszben, és teljesen be akarta játszani a terepet. Jöttek az újabb és újabb kétharmadok, de a mindig felbukkanó vágyak ellenére sem konszolidálódott a hatalom. A kormányzati akarat minden ügyben elmegy a falig, és ha akadály van, akkor legfeljebb néha korrigál. Erős gazdasági-politikai koncentráció jött létre, ebben élünk most, számolt be a portál. 

Vitézy programjával részletesen foglalkozott a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.