Vizsgálat indult a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ellen

  • narancs.hu
  • 2021. március 19.

Belpol

A magán-egészségügyi szolgáltató ötezer forintért kínál előjegyzést koronavírus elleni vakcinára, de senki nem tudja, honnan akarnak vakcinát szerezni, hisz az egyelőre az államok hatásköre.

Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) közleményt adott ki arról, hogy vizsgálja a kormányhivatal a koronavírus elleni oltásra ötezer forintért előjegyzést felvevő céget.

A Nemzetközi Oltóközpont Kft. ellen hivatalból indítottak eljárást, és azt vizsgálják, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel, valamint a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e. A társasággal szemben korábban folyt már fogyasztóvédelmi eljárás, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot indított a hatóság a céggel szemben.

A legfontosabb kérdés, amire a magán-egészségügyi szolgáltatónak felelnie kell, hogy  hogyan és kitől kívánja megvásárolni a vakcinát, különös tekintettel arra, hogy jelenleg csak az államok képesek a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére.

Az aljárás során választ várnak arra, hogy eddig milyen összegben szedett be előfoglalási díjat, és mikorra várható az oltás megkezdése a társaság részéről. 

A Nemzetközi Oltóközpont Kft. tulajdonosi hátteréről és történetéről már mácius elején beszámoltunk: Bonyolult cégháló, magas rangú kapcsolatok, pálinkafőzés és egy balatoni bringaút is felbukkan a tulajdonosok előéletében.

Figyelmébe ajánljuk