Vizsgálják a szombathelyi polgármesteri hivatalban a négynapos munkahét bevezetését

  • narancs.hu
  • 2022. június 28.

Belpol

Ősszel akár be is vezethetik, először hat hónapra. 

Vizsgálják a négynapos munkahét bevezetésének szakmai és jogi lehetőségeit a szombathelyi polgármesteri hivatalban – javasolta Czeglédy Csaba független önkormányzati képviselő a közgyűlésen. A Nyugat.hu cikke szerint Czeglédy azt mondta, az utóbbi években sok próbálkozás van világszerte a munkahelyi stressz csökkentése és a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A koronavírus-járvány alatt a home office került előtérbe, de most már a négynapos munkahetet preferálják. 

Ennek lényege, munkavállalók hétfőtől csütörtökig dolgoznak, utána jön a három szünnap, de az elvégzendő munka nem változik, így racionálisabb és hatékonyabb lesz a munkavégzés. (Ez a módszer elsősorban a szellemi, irodai munkánál jöhet szóba). 

Czeglédy Csaba ezért az javasolta, hogy ha az előzetes vizsgálat úgy látja, akkor ősszel a polgármesteri hivatalban be lehet vezetni a négynapos munkahetet, először hat hónapos próbaidőre. A hivatalban a pénteki nap amúgy is csak négy órás, az ügyeleteket a döntés nem érintené.

A képviselő szerint, ha a próbaidő sikerrel zárul, akkor jó példát mutathat a város vállalkozásainak is, és remélhetőleg egyre több helyen vezetik be a négynapos munkahetet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk