Hetente 500-700 kúton fogyhat el az üzemanyag

  • narancs.hu
  • 2022. június 28.

Belpol

Nem éri meg az ársapka a piac szereplőinek. 

Legalább 500-700-ra becsülehető azoknak a hazai benzinkutaknak a száma, ahol pár napja nem kapható a benzin, gázolaj vagy egyik sem – írja a Népszava. Ezek a „szellemkutak” jogilag nincsenek zárva, mert alkalmazni kell rájuk az árstop előírásait. 

„Néhány esetben egy-egy termékből volt ideiglenes hiány, néhány órán át” – írta a lap megkeresésére a Mol, az OMW-pedig azt közölte „a közelmúltban néhány töltőállomáson volt hiány néhány termékből”. Ugyanakkor az OMW azt is közölte, hogy „logisztikai kihívásokkal néznek szembe”, ezért a töltőállomásaik „időbeni ellátása a kijelölt helyszínekről az infrastruktúra miatt továbbra is komoly kihívás”. 

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint az üzemanyag-hozzáféréseket és a kapcsolódó szállítási képességeket figyelembe véve a korábbinál kevésbé biztosított valamennyi hazai kúton az összes termék folyamatos elérhetősége. Azonban a Népszava egyik szakmai forrása nyilvánvalónak nevezte, hogy sok hivatalos magyarázat ellenére valójában azért akadozik az üzemanyagellátás, mert nem éri meg a szereplőknek a 480-as ársapka. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk