Csókol: Gábor – Vona levelet írt Macronnak arról, hogy nagyon szeretne konzultálni

  • narancs.hu
  • 2018. február 27.

Belpol

A választások után, ha...

A Jobbik elnöke Facebookján tette közzé a francia elnöknek szánt levelét, mely a Macron kezdeményezte európai konzultációról szól.

Az Európa jövőjével foglalkozó konzultációban egyedül Magyarország nem vesz részt az uniós országok közül. Ám mivel Vona Gábor kormányváltásra készül, így az alábbi sorokat fogalmazta meg a francia elnöknek:

"...helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök úr állításával ellentétben Magyarország csatlakozni fog és részt fog venni a konzultációban. Április 8-án ugyanis hazánkban parlamenti választások lesznek, melynek során a magyar polgárok a nemzeti ügyeinket elszabotáló és nemzetközi megítélésünket tönkretevő Fidesz-kormányról fogják elmondani véleményüket.

Az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük."

Vona Gábor

Nyílt levelet írtam Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke részére az általa kezdeményezett európai konzultáció kapcsán. "...helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök...

Figyelmébe ajánljuk