A Momentumnak is egyre szimpatikusabb az összefogás

  • narancs.hu
  • 2018. február 27.

Belpol

Mindegy, hogy valaki Jobbikos vagy MSZP-s, ha együtt tudnak működni.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem a legtöbb pártot elgondolkodtatta, egyre többen kezdtek vagy kezdenek tárgyalásokba, ám a Momentum ellenáll. Tegnap a 444-nek ugyanis úgy nyilatkozott Hajnal Miklós, a párt szóvivője, hogy a hódmezővásárhelyi eredménynek "nincs akkora tanulsága, amit az áprilisi, országgyűlési választás egészére le lehetne vonni."

Majd hozzátette: gyűjtik az aláírásokat, erre koncentrálnak, a koordinált indulásról maximum ezek után tárgyalnak, ám ezt csak akkor tudják elképzelni, ha:

 

  • hiteles az ellenzéki jelölt,
  • a jelöltnek van matematikai esélye a győzelemre,
  • a többi párt is benne van az egymás javára történő visszalépésben.

 

Viszont nem csatlakoznak az LMP által kezdeményezett tárgyalásokhoz, ahol már most a visszalépésekről beszélnének a pártok.

Erre ma Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy "a Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében", számolt be az Index. Azt ő is megerősítette, hogy hiteles jelölt kell, akinek van matematikai esélye a győzelemre és a többi pártnak is vissza kell lépnie a jelölt javára, illetve, hogy erről március 5-e, az aláírásgyűjtés lezárulta után érdemes beszélni. Viszont azt is elmondta, bárkivel hajlandóak együtt dolgozni: "nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni." Tavaly erről még szó sem volt, akkor a párt kategorikusan kijelentette: senkivel sem fognak össze, 106 önálló jelöltjük lesz.

Ráadásul Fekete-Győr pozitívabban értékelte a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelmet, mint Hajnal Miklós, szerinte ugyanis ezzel "bebizonyosodott, hogy a kormány elküldhető. A szekértábor-logikát félre kell tenni, 106 Márki-Zay Péterre van szükség".

Figyelmébe ajánljuk