Zárt csomagolásban, templomoktól távol lehet árulni a "homoszexualitást népszerűsítő" termékeket

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 6.

Belpol

Megjelentek a homofób törvény végrehajtási rendeletei.

A péntek délután megjelent Magyar Közlöny rögzíti a homofób törvény végrehajtási rendeleteit, méghozzá a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletben.

A frissen megjelent három rendelet szerint:

  • tilos közszemlére tenni, a kirakatban elhelyezni a "születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket";
  • ugyanezek a termékek nem forgalmazhatóak "nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt más hely bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül";
  • valamint ugyanezen termékek "a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazhatóak".

A rendelet 30 nap múlva lép életbe és a szabályok megsértése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság jár el. Hogy mi lesz az iskolai felvilágosító programokkal, az ebből a rendeletből egyelőre nem derül ki.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!