A PICK Szeged helyett ezentúl a tatabányai kézilabdacsapatot támogatja a MOL

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 6.

Belpol

Véget ért az együttműködés.

Jelentős változás a magyar kézilabda finanszírozásában: a MOL bejelentette, hogy csapatot vált, és a bajnok Pick-Szeged helyett a jövőben a Tatabánya férfi kézilabdacsapatát támogatja, írja a Telex.hu.

A szegedi kézilabdacsapat egy szűkszavú közleményben jelentette be, hogy a 2021/2022-es szezontól csapataik ismét PICK Szeged néven szerepelnek, véget ért ugyanis a PICK Kézilabda Zrt. és a MOL Nyrt. együttműködése. Bár arról nem esik szó, hogy érkezik-e új főszponzor, de azt írják: "Céljaink változatlanok, minden sorozatot a végső győzelem megszerzéséért kezdünk meg, melyhez a tulajdonosunk által minden feltétel biztosított."

A MOL közleményében szintén megerősíti, hogy megszűnt a PICK Szegeddel az együttműködésük, és a következő szezontól bekerül a szponzoráltjaik körébe a Tatabánya kézilabdacsapata.

Marosi László, a legutóbbi bajnokság harmadik helyén végzett klub igazgatója azt mondta, nagyon örülnek, hogy az ország legnagyobb vállalatát tudhatják maguk mögött. "Évek óta a stabilitásunk megtartásáért küzdünk, de a problémák ellenére a sportszakmai célokat rendre teljesítettük" - tette hozzá.

Ahogy a Telex megjegyzi, fél évvel ezelőtt még az volt a hír, hogy a tatabányai klub súlyos anyagi helyzetbe került, már a játékosok juttatásait sem tudják pontosan fizetni, és a csapat további működtetése is veszélybe került. A Komárom-Esztergomi megyeszékhelyen ugyanakkor éppen új, 6000 fős kézicsarnokot építenek az eddigi ezres helyett, a 24 milliárd forintos beruházás kivitelezője a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő konzorcium.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk