Zárva van, nem használják, de legalább sokba került a vámospércsi „jóléti park”

  • narancs.hu
  • 2023. július 15.

Belpol

Újabb vidéki abszurdot mutatott be Hadházy Ákos parlamenti képviselő.

Jóléti park épült Vámospércsen, Hajdú-Bihar megyében, de az valójában egyetlen épületből áll, és nem használják. A közpénzből, uniós forrásból megvalósuló projekt eredetileg „szabadtéri kondipark és játszótér megépítése” címen futott, de ebből nem minden valósult meg. A közbeszerzésben például már nincs szó játszótérről és kondiparkról.

„Áll egy 75 nm-es, fűtés nélküli (!) házikóból, amelyben egy asztal és mosdók vannak. A vécék bentről nyílnak, de a házikó ajtaja zárva. Hogy ez a méregdrága épület mire jó, azt senki nem tudja, nem is használta még senki. A „jóléti park” további eleme a már eddig is ott lévő, náddal benőtt pocsolya (záportározó), a körülötte vezető térkő sétány, 10 db pad, 6 db kuka és 10 db napelemes kandeláber is” – írta le a vámospércsi „komplexumot” Hadházy.

A politikus a helyi önkormányzati képviselőre, Kosztin Mihályra hivatkozva azt is leírja, hogy Vámospércs számos utcája nincsen lebetonozva, az ivóvízellátás nem jó minőségű, de az önkormányzat mégsem felelősen gazdálkodik. A polgármester 2006 óta a fideszes Ménes Andrea.

Ez, kérem, egy JÓLÉTI PARK Vámospércsen, Hajdú-Bihar megyében. Áll egy 75 nm-es, fűtés nélküli (!) házikóból, amelyben...

Posted by Hadházy Ákos on Friday, July 14, 2023

A közbeszerzési értesítő szerint az önkormányzat – a megvalósult eredményt tekintve feltűnően sokat – 93,3 millió forintot költött a „Jóléti park (Marinka) Fejlesztése” projektre.

A tender nyertese a debreceni székhelyű NNK Környezetgazdálkodási Kft. volt, ami két magánszemély tulajdonában áll, és további 82 millióért a városi piac építését is elvégezhette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk