Minimum 13 év fegyházat kért az ügyész a volt DK-s Kőrös Gusztáv Tiborra

  • narancs.hu
  • 2019. november 26.

Bűn

Összehangoltan működő bűnszervezetet hozott létre.

A Somogy Megyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatása szerint a többszörösen büntetett előéletű Kőrös Gusztáv Tibor bűncselekménye 2-től 24 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, az ügyész középmértéket meghaladó büntetést indítványozott, ami minimum 13 év fegyházat jelent – írta a 24.hu.

A főügyészség többrendbeli vesztegetés, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat tavaly Kőrös és társai ellen.

A vádirat szerint Kőrös Gusztáv Tibor I. rendű vádlott 2017-ben egy hierarchikusan felépített, előre leosztott szerepek szerint, összehangoltan működő bűnszervezetet hozott létre, amely tehetős vállalkozóktól csalt ki jelentős pénzösszegeket.

Egyeseknek az volt a feladata, hogy pályázati pénzekre hajtó vállalkozókat kutassanak fel – ezen a ponton jelent meg Kőrös Gusztáv Tibor, aki magát hivatalos személynek vagy álltamtitkárnak kiadva azt ígérte, uniós támogatásokhoz juttatja őket, ellentételezésért cserébe.

A vádirat szerint az is előfordult, hogy Kőrös TEK-öltözethez hasonló ruhát és lőfegyvereket utánzó riasztó- és légfegyvereket viselő személyekkel kísértette magát, hogy befolyásosnak tűnjön.

false

A bűnszervezet hat vállalkozótól csalhatott ki összesen 168,5 millió forintot.

A Somogy Megyei Főügyészség négy vállalkozó ellen is vádat emelt, mivel azzal a szándékkal adták át a pénzösszegeket Kőrös Gusztáv Tibornak, hogy abból hivatalos személyeket vesztegessen meg.

A nyomozás során a rendőrök több millió forint készpénzt foglaltak le.

Figyelmébe ajánljuk