A kölcsön többszörösét követelte vissza, és ha a nő nem tudott fizetni, megerőszakolta

  • narancs.hu
  • 2023. november 9.

Bűn

M. Károly a kölcsönei két-háromszorosát követelte vissza.

Erőszakos uzsorást fogtak el a rendőrök múlt héten. A gyanú szerint M. Károly uzsorakamatot kért egy nőtől, és többször is megerőszakolta.

A rendőrségi közlemény azt írja, a férfi 2016 nyarán adott kölcsön a sértettnek 800 ezer forintot, melynek többszörösét követelte vissza. Később a nő szorult anyagi helyzetét kihasználva további összegeket biztosított neki, amelynek két-háromszorosát kérte vissza.

A nő havi rendszerességgel törlesztette az uzsorát évekig, a kamat azonban folyamatosan nőtt, 2021 elején a férfi már havi 300 ezer forint törlesztőrészlet követelt.

Mivel a sértett nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször megerőszakolta, de azzal is megfenyegette a nőt, hogy bántalmazni fogja őt és a gyerekét.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ közreműködésével november 4-én elfogták az egyik férfit, lakásában és nyaralójában kutatást tartottak, ahol többek között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le.

Károlyt szexuális erőszak és uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. Társa, akit a kölcsön törlesztőrészleteinek alkalmankénti átvevőjeként pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgattak ki, tagadta a bűncselekmény elkövetését. Ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.​

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk