A rendőrség megszüntette az eljárást a titkosított számot hívó fideszes aktivista ügyében

  • narancs.hu
  • 2020. január 22.

Bűn

Elég gyorsan ment.

„A nyomozás során olyan adat nem merült fel, mely alapján a jogszabály rendelkezéseinek megsértése, azaz jogosulatlan vagy céltól eltérő személyes adatkezelés megállapítható lett volna“ — indokolta meg a rendőrség, miért zárta le december 2-án azt az eljárást, amit egy titkosított telefonszámot hívó fideszes aktivista ügyében indítottak, írta meg a 24.hu.

Az önkormányzati választási kampány idején Kleinheincz Magdolna, a Fidesz XVI. kerületi szervezetéhez tartozó aktivistának telefonon kellett hívnia az embereket, hogy aláírást gyűjtsön egyéni képviselő- és polgármester-jelölteknek. Ekkor felhívott egy titkosított számot is, aminek a tulajdonosa kérdőre vonta az aktivistát. A 24.hu-nak azt mondta az aktivista, hogy a számot a Fidesztől kapta.

Az ügyben rendőrségi eljárás is indult azzal a gyanúval, hogy a gyanú szerint tisztázatlan jogszerűségű adatbázisból összeállított listát használt a fideszes aktivista.

A portálhoz eljutott határozatból az derül ki, hogy a titkosított szám tulajdonosa azt mondta, nem érte anyagi kár vagy egyéb érdeksérelem a hívás miatt, a rendőrség ezért jutot arra a következtetésre, hogy nem történt bűncselekmény.

(Címlapi képünk illusztráció.)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?