Akár 15 évet is kaphat a tanárát megkéselő győri diák

  • narancs.hu
  • 2020. január 2.

Bűn

A korábbinál súlyosabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatja meg a rendőrség H. Andrást.

Közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsíthatja meg a rendőrség az osztályfőnökét megkéselő 17 éves győri diákot az eddig lezajlott tanúkihallgatások alapján – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az elkövető a bíróságon a büntető törvénykönyv szerinti 5-15 éves szabadságvesztés felső határához közelebbi ítéletet kaphat majd.

Mint ismert, a 17 éves H. András december 5-én, fizikaórán támadt rá az osztályfőnökére a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. Osztálytársai szeme láttára többször megszúrta a nőt – állítólag azért, mert a pedagógus korábban hármast adott egy dolgozatára.

A nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett nőt még a kórházban meglátogatta az elkövető apja, akinek azt mondta, kész megbocsátani a fiának.

A jól informált Magyar Nemzet szerint a diákot eddig kétszer hallgatták ki, először a támadás napján, akkor azonnal beismerte és megbánta a tettét, de azt állította, hogy nem emlékszik a késelésre. Úgy tudni, a második kihallgatás alkalmával, a karácsony előtti hétfőn is ugyanezt mondta, és jelezte, nem tudja, miért szurkálta meg a tanárát.

A lapnak a fiú ügyvédje, Faragó Péter azt mondta, az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is lenne sürgős védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy kiderüljön, "alkalmas-e a fiú a börtönre, vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri". Az elmeorvosi szakértői munka azonban még el sem kezdődött, bár a nyomozást irányító ügyész soron kívüliséget kért.

Az ügyvéd úgy tudja, hogy H. András osztálytársait is újra kihallgatják majd. Pontosítani kell egyebek mellett azt, hogy előre kitervelte-e a támadást, vagy csak pillanatnyi indulatból cselekedett. Valamint azt is, volt-e bármilyen előjele a késelésnek.

Figyelmébe ajánljuk