Belehalt sérüléseibe Abe Sindzó volt japán miniszterelnök

  • narancs.hu
  • 2022. július 8.

Bűn

Japán korábbi miniszterelnökét egy kampányrendezvényen lőtték le.

Kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe Abe Sindzó volt japán miniszterelnök, miután egy pénteki kampányrendezvényen többször rálőttek.

 Mint arról lapunk is beszámolt, a volt miniszterelnök éppen a Japán középső részén található Nara városában mondott kampánybeszédet, amikor váratlanul lövés érte. Beszámolók szerint a nyakát és a hátát találhatták el, eszméletét azonnal elvesztette.

A 67 éves volt kormányfőt rögtön kórházba szállították, de ekkor már a szíve és a légzése is leállt.

A 41 éves gyanúsítottat a hatóságok a helyszínen őrizetbe vették, valamint lefoglaltak egy vélhetően házi készítésű fegyvert.

Abe Sindzó volt Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke. 2006-ban egy évig volt hivatalban, majd 2012-től 2020-ig, amikor egészségügyi okokból lemondásra kényszerült.

Japánban vannak a világ legszigorúbb fegyvertartási törvényei, és a 125 millió lakosú országban rendkívül alacsony az ilyen fegyverek által okozott halálesetek éves száma. A fegyvertartási engedély megszerzése hosszú és bonyolult folyamat, még a japán állampolgárok számára is, akiknek először egy lövészegyesület ajánlását kell megszerezniük, majd szigorú rendőrségi ellenőrzésen kell átesniük.

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk