Börtönben az olimpikon, aki rákosnak hazudta magát

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 2.

Bűn

A tornász milliókat csalt ki állítólagos kezelésére azoktól, akik megsajnálták.

Több büntetőeljárás is zajlik Almási Lenke ellen, és folytatólagosan elkövetett csalás miatt egy ügyben már el is ítélték. Július óta a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti a büntetését – írja a Blikk.

Az egykori tornász, aki szerepelt az 1980-as moszkvai olimpián, több embert is becsapott a közelmúltban. Becslések szerint 30-35 millió forint kárt okozott ezzel, legalábbis a lap szerint azokat, akik fel is jelentették, összesen ennyi pénzzel rövidítette meg. A károsultak Facebook-csoportot hoztak létre, ahol kiderült, akadt, akitől 250 ezer forintot kért és kapott, mástól milliókat, de lehetséges, hogy nem mindenki jelentkezett.

A lapot a Fővárosi Főügyészség úgy tájékoztatta, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat Almási Lenke ellen. A bíróság bűnösnek mondta ki, 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte, hogy a vádlottal szemben korábban szintén csalás miatt kiszabott egy év felfüggesztett szabadságvesztést is le kell tölteni. Ám a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség felügyeletével még egy nyomozás zajlik Almási Lenkével szemben. 

Amikor a hullámok összecsaptak Almási Lenke fölött, a lap elérte, és szerette volna, ha nyilatkozik, de ő mindent tagadott, és nem élt a lehetőséggel.

A lap által megszólaltatott egyik károsult azt mondta, hogy az egykori olimpikon állította, daganatos beteg, és a kezelésére kért tőle pénzt. Ő pedig adott neki 7,5 millió forintot, mert megnyerőnek, kedvesnek ismerte meg, akivel könnyű barátságot kötni. 

A sértettek nem értik, hová tűnt a pénzük, mert az olimpikon albérletben lakott, és csak egy öreg kisautója volt, amit eladott. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk