Bosszúból ölhetett az a férfi, aki lelőtte a Capital Gazette öt újságíróját

  • narancs.hu
  • 2018. június 29.

Bűn

Rágalmazás miatt perelte a lapot.

Öt újságíró halt meg az annapolisi Capital Gazette szerkesztőségében tegnap délután, miután egy fegyveres támadó sörétes vadászpuskával átlőtte az iroda üvegablakát. A lap munkatársai a Twitteren számoltak be a tragédiáról: Phils Davis, az egyik újságíró például arról írt, hogy az asztala alá bújva hallgatta végig, ahogy a férfi megöli a munkatársait. „Nincs annál ijesztőbb, mint hallani, ahogy másokat lelőnek melletted, miközben az asztalod alatt lapulva hallod, ahogy a támadó újratölti a fegyverét.”

A lövöldözés után megerősítették a nagyobb New York-i és Los Angeles-i médiavállalatok rendőri védelmét – írja az Index.

A rendőrség már azonosította a fegyveres férfit, akiről kiderült, hogy korábban többször próbálta beperelni a lapot. A 38 éves Jarrod Warren Ramos 2012-ben rágalmazás miatt perelt, miután a lap arról írt, hogyan zaklatott egy nőt az interneten. Ramost egyébként a bíróság zaklatás miatt el is ítélte, de a férfi szerint az újság nem korrekt módon írt az esetről – állítja a Reuters.

A lap újságírói az eset után sem álltak le, a Twitteren közölték, hogy megjelenik a következő szám, illetve szintén az újság Twitter-oldalára kerültek ki megemlékező bejegyzések a megölt munkatársakról.

Figyelmébe ajánljuk