Elfogták a német női szurkolókat leköpő és megütő magyar férfiakat

  • narancs.hu
  • 2021. június 27.

Bűn

A két férfi a gyanú szerint a szerdai mérkőzés budapesti helyszínén ütött meg és köpött le két fiatal német nőt.

Elfogott a rendőrség két férfit, aki a gyanú szerint a szerdai Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzés budapesti helyszínén ütött meg és köpött le két fiatal német női szurkolót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: két német nő tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a szerdai Európa-bajnoki mérkőzésen két férfi megütötte és leköpte őket.

A budapesti nyomozók négy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A tájékoztatás szerint a 25 éves G. Martint és 55 éves apját, G. Csabát vasárnap délután fogták el. Ellenük garázdaság gyanúja miatt indult eljárás - közölte a rendőrség.

A történtekről a 24.hu a Bild német lap cikke alapján azt írta: a két fiatal német nő a szerdai portugál-francia Eb-meccsre úgy mentek ki, hogy kalapjukra és arcukra szivárványos zászlót festettek fel. A Puskás Arénában a két nőnek beszóltak, majd két magyar férfi megütötte és leköpte őket. A Bildnek azt is elmondták, hogy a magyar rendőrök alig akartak jegyzőkönyvet felvenni. Feljelentésüket a Bild műsorában is bemutatták.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk