Emberek közé hajtott egy autós Berlinben

  • narancs.hu
  • 2022. június 8.

Bűn

Az esetnek egy halálos áldozata van, többen megsérültek. Egyelőre nem tudni, baleset vagy támadás történt.

Tömegbe hajtott szerdán fél 11 körül egy autó Nyugat-Berlinben, nyolc ember megsérültírta szerdán a Bild. A lap beszámolója szerint a balesetben egy ember meghalt. A rendőrség letartóztatta a balesetet okozó autó sofőrjét.

A beszámolók szerint a jármű felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, majd nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg. A helyszínen készült képeken félig a járdán, félig egy kirakatba csapódva egy szürke Renault látható, rendőrök, illetve mentők és tűzoltók veszik körbe. A lap helyszíni tudósítása szerint a környéket jelenleg fegyveres rendőrök biztosítják, miközben 60 tűzoltó a mentési munkálatokat végzi.

A rendőrség közleménye szerint egyelőre nem tudni, hogy véletlen baleset, vagy szándékos támadás történt-e. A rendőrség szerda délutánra sajtótájékoztatót hirdetett az esettel kapcsolatban.

A német hatóság közlése szerint a baleset szerda reggel történt a Rankestrasse és a Tauentzienstrasse kereszteződésénél, ugyanott, ahol 2016 decemberében egy tunéziai szélsőséges iszlamista egy lopott kamionnal hajtott a berlini karácsonyi vásár forgatagába, halálra gázolva 11 embert.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.