Fiatalkorú elleni szexuális erőszak miatt súlyos szabadságvesztéssel sújtották a gyulai szórakozóhely bérlőjét

Bűn

A napokban született elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Gyulai Járásbíróság – egyéb korlátozó szankciók mellett – 7 év és 6 hónap börtönbüntetést szabott ki arra az 55 éves férfira, aki három évvel ezelőtt, egy akkor 15 éves lány ellen szexuális erőszakot követett el – tudta meg a Narancs.hu.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében nemrégiben született elsőfokú ítéletében a Gyulai Járásbíróság bűnösnek mondta ki az 55 éves S. Z. I. vádlottat, aki a történtek idején az egyik legnagyobb gyulai belvárosi szórakozóhely bérlője volt. A bíróság most 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Emellett avégleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetve egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Kötelezte továbbá az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta portálunkat a Gyulai Törvényszék.

Korábban beszámoltunk a békési fürdővárosban 2021 novemberében történt esetről. Az akkor 15 éves lány egy szombat éjszaka a barátaival egy gyulai szórakozóhelyen tartózkodott. A fiatalkorú sértett az este folyamán alkoholt is fogyasztott, s ettől közepesen ittas állapotba került. A járásbíróság, a váddal egyezően, az ítéletében megállapította, hogy a kora hajnali órákban a szórakozóhely bérlője felfigyelt a lányra és behívta az alagsorban található VIP-szobába beszélgetni.

Ám ahogy bementek oda, a férfi belülről azonnal bezárta az ajtót, aztán pedig a kanapén ülő sértettet fogdosni kezdte. A diáklány többször kérte, hogy hagyja békén, de a férfi két kézzel hátranyomta a kanapén, lefogta a kezeit, majd a lány akarata ellenére néhány percen keresztül közösült vele. A szórakozóhely bérlője ezt követően a mosdóba távozott, ezt kihasználva a lány kiszaladt a helyiségből.

A diáklány két héttel a történtek után tett feljelentést az ügyészségen, ezután indult meg az eljárás az ügyben. Ennek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség a bíróságnál az akkor 52 éves, egyébként büntetett előéletű férfi letartóztatását, amit aztán többször hosszabbított. Erre a kényszerintézkedésre a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor. De fennállt annak a veszélye is, hogy szabadlábra kerülése esetén a kihallgatott, vagy a még ki nem hallgatott tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával veszélyezteti a bizonyítás eredményességét.

A fiatalkorú sértett személyiségi jogaira tekintettel zárt tárgyalás rendelt el a Gyulai Járásbíróság. A napokban hozott ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség és a vádlott védője is fellebbezett. A folytatásra a Gyulai Törvényszéken kerül sor.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.