A szkíta puccsisták a „nemzetközi fegyveres alakulatok” bevonulására vártak

  • narancs.hu
  • 2024. január 26.

Belpol

Magyarország, 2024. 

„A novemberi felvétel után kaptam egy fülest arról, hogy nyomoznak az ügyben. Meghallgatásra ugyan számítottam, de a TEK akciójára azért nem” – mondta a Blikknek a Zalaegerszegi Járásbíróság folyosóján Kötő Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom volt nagykanizsai elnöke, aki az egyik szkíta államcsíny-szövő.

Mint a 444.hu összefoglalójában írja, Kötő és társai elhatározták Magyarország alkotmányos rendjének megdöntését és a hatalom átvételét, a szándékukat tavaly novemberben egy internetes videómegosztó portálra feltöltött videójukban is kinyilvánították.

Tervüket – a videó szerint – külföldi fegyveres csoportok bevonásával, illetve a Magyar Honvédség és a magyar rendvédelmi szervek elleni erőszakos fellépéssel kívánták végrehajtani. A hatalom erőszakos átvétele érdekében ekkor bejelentették a „Szkíta Nemzetőrség” megalakulását is. A rendőrség szerint

a csoport bejelentette azt is, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni, valamint rövidesen megtörténik a rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása is.

Kötő most azt mondja, félreértés történt. „Mi senkit nem szólítottunk fel fegyveres felkelésre vagy támadásra, nem akartunk bántani senkit! Azt vártuk, hogy a jogosan felállított nemzetközi fegyveres alakulatok bevonuljanak. Szerintem a politikusok ijedhettek meg túlzottan a dologtól.”

A volt Mi Hazánkos itt egy összeesküvés-elméletre utal, ami szerint Magyarország valójában egy New Yorkba bejegyzett izraeli cég,

az annak nevében eljáró hatóságoknak ezért senki nem tartozik engedelmességgel. „2012-ben egy ítéletben felszámolták hazánkban a jogállamot, eltörölték a törvényeket és az összes hatóságot. A kormányt pedig felszólították arra, hogy ezt jelentse be a népnek. Mivel elmulasztották, szabad katonai csapatok vonulnak majd be, amik elvégzik az új rendszer kiépítését" – mondta a Blikknek.

Kötő azt állítja, fegyver nála nem volt, csak „a 88 éves Sanyi bácsinál, aki korábban kormányzónak választotta meg magát. Kötőt és két társát csütörtökön tartóztatták le. A legidősebb gyanúsítottat – Sanyi bácsit – külső helyszínről hallgatták meg, az ő esetében a bíró az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) történő elhelyezéssel rendelte el a letartóztatást.

Érdekes történelmi előzmény, hogy 2019-ben a Nemzeti Kulturális Alap Összművészeti Kollégiuma a Börzsönyi Egyesült Álmok Egyesületnek 1,2 millió forintos támogatást adott a "Szkíta Konferencia, Szkíta Találkozó és Világnyílzápor" című rendezvénysorozatra:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk