Galambos Lajos 2 év 10 hónap letöltendő börtönt kapott

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 15.

Bűn

A Budaörsi Járásbíróság a zenész áramlopási ügyében hozta meg az ítéletet szerdán.

Galambos Lajos felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság – számolt be róla a Blikk. Mint írják, a zenész legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli társtettesként lopás alól felmentette a bíróság. A zenész és felesége nem jelent meg a tárgyaláson, őket Fröhlich Krisztián ügyvéd képviselte.

A lap szerint az ügyészség az áramlopási ügy miatt az ilyen bűncselekményekben kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, ezen kívül Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte. Az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést kérték. A bíróság most döntött, biztosan figyelembe vették, hogy a vádlott állami díjjal kitüntetett művész, büntetlen előéletű, három gyereke van és súlyos beteg feleségéről is gondoskodik.

Az ügy 2015 óta húzódik: Galambos Lajost és nyolc társát akkor vádolták meg víz-gáz- és áramlopással két, a zenészhez köthető ingatlan esetében, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is nyomozás indult ellenük. A zenész korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban.

Neked ajánljuk