Oltás nélkülieknek adott védettségi igazolványt egy háziorvos

  • narancs.hu
  • 2021.09.17 13:38

Bűn

A 71 éves orvos ellen folyik a nyomozás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy 71 éves háziorvos ellen folytat nyomozást, aki a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást - írja a police.hu. A feljelentést a Nemzeti Védelmi Szolgálat tette.

A nyomozás eddig azt derítette ki, hogy a háziorvos előzetes egyeztetést követően segített olyan személyeknek védettségi igazolványhoz jutni, akik nem akarták beoltatni magukat COVID ellen. A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ott pedig beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

A szabolcsi nyomozók 2021. szeptember 15-én fogták el az orvost a rendelőjében. Védettségi igazolással való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával pedig kihallgatták.  Azokat a személyeket is kihallgatták, akik oltás nélkül jutottak védettségi igazoláshoz, őket felbújtóként gyanúsítják.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk