Geréb Ágnes sorsa továbbra is Áder Jánostól függ

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 05., 19:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A büntetését Áder döntéséig nem kell megkezdenie.

Az Igazságügyi Minisztérium elhalasztotta a jogerősen két év fogházra ítélt Geréb Ágnes büntetésének végrehajtását, egészen addig, amíg Áder János köztársasági elnök nem dönt a korábban benyújtott kegyelmi kérelemről.

Geréb Ágnesnek eredetileg március 6-án kellett volna börtönbe vonulnia, aki ellen tizennégy éve tartó büntetőeljárás zajlik. A köztársasági elnök 2012-ben már egyszer elutasította Geréb kérvényét a perújítási eljárásban megszületett elsőfokú ítélet kihirdetése után, tehát amikor úgy tűnt, hogy Geréb megússza a fogházat.

Geréb Ágnest 2012-ben 2 év letöltendő fogházbüntetésre ítélték, és 10 évre eltiltották a szülész-nőgyógyászati, valamint a szülésznői tevékenységtől. A perújítási eljárás során első fokon ha nem is mentették fel Gerébet, de a 2 év fogházbüntetést 5 év próbaidőre felfüggesztették, a tevékenységtől való eltiltást pedig 8 évre mérsékelték. A másodfokú jogerős ítélet szerint – amely ellen nincs jogorvoslati lehetőség – azonban 2 évre fogházba kellene vonulnia, és 10 évre eltiltották a szülések levezetésétől, illetve kísérésétől.

Az ügyről legutóbb írt publicisztikánkat itt olvashatja el:

Az eretnek

A legszikárabb híreken túl csak a forrongó indulatok és érzelmek hangján zajlik a párbeszéd a múlt heti jogerős ítéletről, amely minden további jogorvoslati lehetőséget kizáróan fogházba küldi a híres-hírhedt szülésznőt (ha csak Áder János meg nem kegyelmez neki).

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 05., 19:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs