Gyógyíthatatlan betegsége miatt nem került előzetesbe a pedofíliával vádolt férfi

Bűn

Bár a rendőrség az ügyészségnek tett előterjesztésében a pedofíliával vádolt, és egy újabb hasonló cselekedete miatt ugyanezzel gyanúsított kötegyáni férfi előzetes letartóztatását indítványozta, a bíróság gyógyíthatatlan betegsége miatt csak bűnügyi felügyeletét rendelte el – tudta meg a Narancs.hu.

 

„A bíróság az ügyészség indítványával egyezően az időskorú, és súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő terhelt bűnügyi felügyeletét rendelte el. Lakóházát csak a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása, így vásárlás érdekében és meghatározott időintervallumban, illetőleg hatósági idézés esetén és gyógykezelés igénybe vétele céljából hagyhatja el. De kizárólag előzetes bejelentés esetén, az idézés, illetőleg az egészségügyi intézmény beutalójának bemutatása mellett” – válaszolta portálunk kérdésére szerdán B. Nagy Barbara, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Lapunk azt szerette volna megtudni, mi volt az indok, vagy az a körülmény, amely alapján a rendőrség előzetes letartóztatást indítványozó előterjesztése ellenére, nem látta indokoltnak a súlyos bűncselekménnyel gyanúsított és bűnismétlődés miatt visszaesőnek minősíthető férfival szemben az előzetes letartóztatást elrendelését a bíróság.

A Narancs.hu kedden elsőként számolt be arról, hogy a Sarkadi Rendőrkapitányság december 5-én, szombaton szeméremsértés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 70 éves kötegyáni férfit, mert a rendelkezésre álló információk szerint a házába csalt egy 14 éves fiút, simogatta a vállát és megpróbálta levenni a kabátját. A fiú ellökte magától a férfit és hazament. Korábban megírtuk azt is, hogy az egykor Gyulán rendőrként dolgozó kötegyáni férfinak a Gyulai Járásbíróságon folyik az a büntetőpere, amelyben öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádolják. Ez a büntetőper a vége felé jár, és a tárgyalás menetétől függően akár jövő kedden, első fokon ítélet születhet az ügyben.

Figyelmébe ajánljuk