Információnk szerint egy volt rendőrt vádol az ügyészség szexuális erőszakkal a Viharsarokban

Kis-Magyarország

Öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészég egy most 70 éves kötegyáni férfi ellen, aki korábban rendőrként dolgozott – értesült a Narancs.hu.

A saját udvarára becsalta és házában fajtalankodott a 8 éves kisfiúval a férfi a román határ mellett található Békés megyei községben, Kötegyánban – robbant a hír tavaly szeptemberben, a Viharsarokban. A történtekről elsőként a beol.hu számolt be. A hírportálnak az akkor 8 éves Benett anyja mesélt a történtekről, akinek férje Kecskeméten dolgozik, és havonta csak egyszer tud hazamenni.  A hatgyerekes nő elmesélte, hogy 2019. augusztus végén mi történt.

A gyerekek és barátaik a játszótérre mentek minden délután és este fél 8-ra értek haza. Egyik alkalommal Benett nem ment időre haza, de ekkor az anyja még nem gondolt semmi rosszra. Másnap a fiú jelezte, megint elmegy a többi gyerekkel, de megint nem tért haza a megbeszélt időre, ezért az anyja utánament a játszótérre, ahol nem találta a fiát. A gyerek játszótársai azt mondták: „lehet, hogy az öreg bácsinál van.” A nő elment nyugdíjas férfihoz, elhozta onnan a gyerekeket, mert az övén kívül mások is voltak ott. Eztán kérdőre vonta Benettet.

„Lekerült” a nadrág a kisfiúról

Így derült ki, amit addig senki nem sejtett. Az idős férfi pénzt ígért, ha a gyerekek az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel, sörrel és borral kínálta a 10 év alatti gyerekeket. Benettről a házban a nadrág „lekerült”. A nyugdíjas férfi fajtalankodott az akkor nyolcéves kisfiúval, akinek testvérével is próbálkozott. Állítólag, pénzt is ígért nekik.

Kiszolgáltatottság - felvételünk illusztráció

Kiszolgáltatottság - felvételünk illusztráció

Fotó: pszichoforyou.hu

Nem sokkal később kirendelt pszichológusok és pszichiáterek megállapították, igaz, amit a kisfiú állít. Anyja pedig azért is volt nagyon elkeseredve, mert félő, hogy fiában örök nyomot hagy az abúzus. „Nincsenek szavak arra, hogy mit érez egy olyan szülő, akinek gyermekét bántották” – nyilatkozta ekkor az anya.

A történteket követően nem sokkal, a Gyulai Járási Ügyészség 2019 szeptemberében kezdeményezte az akkor 69 éves kötegyáni férfi, B. M. előzetes letartóztatását 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette, valamint 4 rendbeli züllött életmód folytatására rábírásával elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A bíróság helyt adott a kezdeményezésnek.

Szexuális erőszak miatt emeltek vádat

A történtek után közel egy évvel a Narancs.hu előbb a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődött az ügy fejleményeiről. Megtudtuk, hogy a rendőrség nemrégiben befejezte az ügy nyomozását és május 27-én vádemelési javaslattal továbbította az ügyet a Gyulai Járási Ügyészégre.

A Gyulai Járásbíróságon tárgyalják majd az ügyet

A Gyulai Járásbíróságon tárgyalják majd az ügyet

Fotó: A szerző felvétele

„Gyulai Járási Ügyészség június 12-én emelt vádat a Gyulai Járásbíróságon egy büntetlen előéletű 70 éves kötegyáni férfi ellen 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és 2 rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt” – tájékoztatta a Narancs.hu-t B. Nagy Barbara, a Békés Megyei Főügyészség szóvivője.

Kérdéseink ellenére sem a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, sem a Békés Megyei Főügyészség nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta, hogy a vádlott férfi korábban rendőrként dolgozott volna. Ezt viszont több egymástól független kötegyáni forrás megerősítette portálunknak. A férfi szabadlábon védekezik.

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.