Hableány-tragédia: 9 évet is kaphat a Viking Sigyn kapitánya

  • narancs.hu
  • 2019. november 28.

Bűn

Az ügyész 9 évet kér Jurij C. kapitányra.

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette - ez a vád a Viking Sigyn kapitánya ellen, írj a hvg.hu.

false

A vádirat szerint a Viking Sigyn kapitánya nem tartotta meg a biztonságos távolságot, gyorsítani kezdett, amikor a Hableány előtte volt, az előzéshez szükséges rádió- és hangjelzést pedig nem adta le.

Mint ismeretes, május 29-én süllyedt el a Hableány sétahajó Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok, egyet még keresnek.Kiemelték az elsüllyedt Hableányt

Uszályra helyezték a hajót. Kiemelték és egy uszályra helyezték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál. Fotó: MTI - Lakatos Péter Reggel óta Négy holttestet hoztak ki a búvárok a Hableány roncsából kedd reggel, a búvárok még négy embert keresnek a Hableány utasai közül.

Neked ajánljuk