Hableány-tragédia: kiengedték a letartoztatásból az ukrán hajóskapitányt

  • narancs.hu
  • 2020. január 20.

Bűn

Jurij C. ismét bűnügyi felügyelet alá került, vagyis nyomkövetőt kell viselnie, a lakását pedig nem hagyhatja el.

Ismét bűnügyi felügyelet alá helyezték a Hableány hajóbaleset ügyében megvádolt ukrán hajóskapitányt, erősítette meg Tóth M. Gábor, a férfi ügyvédje az Indexnek. Jurij C. december óta előzetes letartóztatásban volt. Most ismét bűnügyi felügyelet alá kerül, azaz egy lakásban kell maradnia és nyomkövetőt viselnie – adta hírül az Index.

Mint ismeretes, május 29-én süllyedt el a Hableány sétahajó Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27-en életüket vesztették a balesetben.

Hableány-tragédia: 9 évet is kaphat a Viking Sigyn kapitánya

Az ügyész 9 évet kér Jurij C. kapitányra. Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette - ez a vád a Viking Sigyn kapitánya ellen, írj a hvg.hu. A vádirat szerint a Viking Sigyn kapitánya nem tartotta meg a biztonságos távolságot, gyorsítani kezdett, amikor a Hableány előtte volt, az előzéshez szükséges rádió- és hangjelzést pedig nem adta le.

Neked ajánljuk