Három órán át aludtak a börtönőrök, amikor Epstein öngyilkos lett

  • B.P.M
  • 2019. augusztus 14.

Bűn

Majd meghamisították a jegyzőkönyvet.

Három órára lefeküdt aludni, majd meghamisította a jegyzőkönyvet az a két börtönőr, akit Jeffrey Epstein megfigyelésére állítottak rá. Ez idő alatt halt meg az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt férfi – írta meg az Independent.

Az AP úgy tudja, az előírásokkal ellentétben nem ellenőrizték fél óránként Epsteint, pedig egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot korábban. Ezt a biztonsági kamerák felvételei is alátámasztják, ezért a két börtönőrt kényszerszabadságra küldték.

Donald Trump amerikai elnök teljeskörű vizsgálatot követelt az eset után, aminek következtében a manhattani börtön (Metropolitan Correctional Centre) igazgatóját áthelyezték, két másik tisztségviselőjét pedig a vizsgálatok lezártáig szabadságra küldtek.

Jeffrey Epstein szombaton virradóra érte a halál: eszméletlenül találták a cellájában, ami után azonnal kórházba szállították. A körülményekről különböző teóriák vannak: a rendőrség és a börtön közleménye szerint öngyilkos lett, azonban az igazságügyi orvosszakértő szerint további információk kellenek majd a halál okának megállapításához.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Figyelmébe ajánljuk