"Illegális bevándorlók" lőttek egymásra Horgoson

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 25.

Bűn

Egy 20 év körüli férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba.

Fegyverekkel támadtak egymásnak illegális bevándorlók a szerb-magyar határ közelében, a Röszkével szomszédos Horgoson – közölte a szabadkai Pannon RTV pénteken az MTI-vel. 

A lövöldözés csütörtökön, sötétedés után kezdődött, a rendőrség tájékoztatása szerint egy 20 év körüli bevándorló férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba. A közösségi médiában megjelent, térfigyelőkamerás felvételek tanúsága szerint az illegális bevándorlók egy csoportja fegyverekkel felszerelkezve sétált az utcán, a lövések után pedig futásnak eredtek.

Horgos élő... Határsértők Horgos / Illegal immigrants Horgos

Posted by Horgos A Mi Falunk on Thursday, November 24, 2022

A rendőrség kivonult a helyszínre, és az éjszaka folyamán helyreállította a rendet, pénteken pedig a híradások szerint a belügyminisztérium emberei begyűjtik a határsértőket, és elszállítják őket a határ közeléből.

A szerb-magyar határ mellett egyre több illegális bevándorló tartózkodik, mivel a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek. Az utóbbi időben az incidensek száma is megnőtt. A hónap elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Akkor 85 illegális bevándorlót fogtak el, nem sokkal később Horgoson 120 határsértőre csaptak le a rendőrök.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, sokan ismét útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk